Vyjádření k rezignaci na mandát člena Zastupitelstva města Karlovy Vary – Karlovarská občanská alternativa

Vyjádření k rezignaci na mandát člena Zastupitelstva města Karlovy Vary

Když rezignuje kandidát, žádající o podporu veřejnosti ve volbách a tuto podporu dostane, bývá to vnímáno jako podraz na voličích a neúcta k voličům. Osobně bych řekl, že to u mne je to pravý opak.

Je třeba poděkovat všem, kteří dali v těchto volbách KOA hlas. Věřím, že jejich důvěru nezklameme a budeme zastupovat jejich postoj k městu a k politice ve městě k jejich spokojenosti. Samozřejmě v rámci možností našeho mandátu. Velice mne překvapila podpora lidí, kteří šli k volbám a dali individuální hlas pro mne. Je to potěšující a zároveň i zavazující. Takovou podporu jsem nečekal a všem za ni mnohokrát děkuji. V žádném případě nechci nikoho zklamat.

Pokud má ale KOA důsledně vykonávat práci pro město, potřebuje mít v městských orgánech svou předsedkyni. Ta má největší přehled o komunální politice, pracuje z pozice zastupitele jako málokdo z nás, připravuje pro nás materiály, získává informace, na základě kterých pak můžeme v KOA rozhodovat o dalším postupu, naše hnutí řídí a pro tyto volby byla i jeho lídrem a hlavním organizátorem volební kampaně.

Osobně bych nemohl takové množství času a energie do této časově náročné práce věnovat. Míša Tůmová patří k mým nejbližším spolupracovnicích v KOA a má moji plnou důvěru. Řadu věcí a postupů spolu konzultujeme, díky ní máme přesné a úplné informace o všem, co se ve městě děje. Aby KOA mohla vykonávat opoziční práci, nemůže si takového člověka nechat mimo zastupitelstvo. Proto jsem uvolnil zastupitelský mandát právě pro ni. Neznamená to ale, že se městské politice nebudu dále věnovat.

Věřím, že naši příznivci zachovají KOA i nadále svoji přízeň a pochopí moje odstoupení ve prospěch předsedkyně hnutí.

Pavel Žemlička

Pavel Žemlička se vzdal mandátu zastupite města Karlovy Vary v pátek 30. září. Nahradí ho další v pořadí: Michaela Tůmová, předsedkyně KOA.