Tristní pohled z věže, kde to všechno začalo – Karlovarská občanská alternativa

Tristní pohled z věže, kde to všechno začalo

„Na Zámecké věži je deska, kde se píše, že tady to všechno začalo. Na konci toho textu je, že jsou všichni zváni na terasu Zámecké věže, aby si měli možnost vychutnat jedinečný výhled, jaký viděl i sám Karel IV,“ začal svůk přípsěvek na posledním městském zastupitelstvu Vlastimil Lepík.

„Tak jsem na terasu vylezl a zjistil, že omítka na přízemí věže je oprýskaná v rozsahu několika metrů čtverečních,“ pokračoval. To prý ale není to nejhorší. „Nejhorší je, že pohled na střechu Zámecké kolonády je skutečně tristní – válí se tam desítky PET lahví, sezení, co tam dřív bylo, je nyní vytrhané, vázy jsou rozbité, na střeše kolonády se i přes zákaz vesele parkuje, mřížky z odvodňovacích kanálků jsou vytrhané… Je to ostuda. Jako majitelé objektu – máme 10% v akciové společnosti – na ten stav zjevně špatně dohlížíme.“

 

Zámecká věž má být zprovozněna do začátku lázeňské sezóny

Paní primátorka za podnět poděkovala a slíbila, že informaci předá společnosti Carlsbad Plazza s tím, že by se měli lépe starat o okolí věže. Navíc prý Infocentrum města přišlo s tím, že by bylo dobré věž zprovoznit do začátku lázeňské sezóny.

„Budu vám v tom hodně fandit, protože práce je tam opravdu dost,“ uvedl k tomu Jiří Klsák a dodal, že nejde jen o nepořádek kolem věže, ale že „i vnitřní práce, které budou muset ve věži proběhnout, se nedají udělat ze dne na den. Existuje sice i možnost nějakého rychlého vyčištění a vymalování, ale chceme-li z toho mít skutečně reprezentativní prostor, je potřeba tomu věnovat čas.“

Ve věži by měla navíc vzniknout i expozice představující všechna města, která byla vloni zapsaná v rámci společné nominace na seznam UNESCO.

Autor: Petr Slezák