Město chystá žalobu kvůli smlouvě o aréně – Karlovarská občanská alternativa

Město chystá žalobu kvůli smlouvě o aréně

Zrušení sporné a pro město podle jeho vedení nevýhodné smlouvy mezi společnostmi KV Arena a Realistic je cílem žaloby, kterou se chystá podat karlovarský magistrát. Podle primátorky Andrey Pfeffer Ferklové je žaloba pokračováním procesu, který nastartovalo už bývalé vedení města.

Předmětem sporu je partnerská smlouva, kterou uzavřel bývalý jednatel KV Areny Vladimír Kvasnička s firmou Realistic. Na základě tříletého kontraktu měla sportovní hala po přejmenování na Realistic Arena získat celkem přibližně 5,8 milionu korun. Problém spočíval v tom, že bývalé vedení města nemělo o tom, že jednatel smlouvu uzavřel, ani ponětí.

„Z mého pohledu je tento postup naprosto nepřijatelný,“ komentoval vloni v dubnu smlouvu tehdejší primátor Petr Kulhánek. Podle něj se sice zástupci města a KV Areny shodli na hledání takzvaného titulárního partnera, konkrétní návrh ale měli společně probrat. K tomu ovšem nikdy nedošlo.

„Máme k dispozici srovnání s jinými městy. Částka, kterou KV Arena měla získat, je v tomto porovnání nižší, smlouva je tak pro město nevýhodná,“ uvedla současná první náměstkyně primátorky Hana Zemanová. Nevylučuje, že pokud město se žalobou uspěje, bude Realistic vyžadovat kompenzace. „Ty by šly za KV Arenou. Ta může následně peníze vymáhat po bývalém jednateli,“ dodala Zemanová.

Mladá fronta Dnes, 30.1.2019
Autor: Petr Kozohorský