Týden po komunálních volbách – Karlovarská občanská alternativa

Týden po komunálních volbách

V neděli 7. října 2018 v 11:30 jsme byli pozváni hnutím ANO na 1. kolo jednání o budoucí koalici v Karlových Varech.

Hnutí ANO ústy hejtmanky, která celé jednání řídila, vyslovilo ochotu k možné spolupráci s námi, ale nemělo připravenou žádnou konkrétní nabídku.

Diskutovali jsme nad tématy, které jsou pro KOA zásadní, ale již zde se objevily první zásadní rozpory třeba v pohledu na budoucnost Alžbětiných a Císařských lázní nebo MHD zdarma. Zhruba po 45 minutách jsme se rozešli s ujištěním, že se hnutí ANO ozve, jak se jednání dál budou vyvíjet.

Do dnešního dne máme informace pouze z médií, nikdo z vyjednávacího týmu hnutí ANO nás dále nijak neinformoval. Dočetli jsem se, že už vše je domluveno: budoucími partnery vítězného hnutí ANO v Karlových Varech se stalo hnutí Karlovaráci a Občanská demokratická strana. Vyplynulo to z dohody, kterou v neděli večer podepsali jejich zástupci. A už je známé také složení devítičlenné rady města.

Není to asi úplně nejkorektnější styl povolebního vyjednávání; když KOA v minulosti jednala o koalici, bezprostředně všechny partnery informovala svých dílčích rozhodnutích – tedy včetně sdělení rozhodnutí těm partnerům, se kterými se do koalice nepočítalo.