Prosím, přijďte letos volit – Karlovarská občanská alternativa

Prosím, přijďte letos volit

Vážení spoluobčané,
vím, že toho letos dostáváte do schránek spoustu. Přesto bych vás chtěl poprosit o chvíli času nyní a ještě o jednu v říjnu. Prosím, přijďte volit.

Jasně. O každých volbách se říká, že jsou důležité. Na důležitosti těch letošních se ale asi shodneme. Nechci se dívat, jak se naší zemi vzdaluje zbytek Evropy, jak se stále více zadlužuje a jak v ní roste nenávist, často podporovaná nejvyššími státními činiteli. Nemyslím si, že tyhle volby změní vše jako mávnutím kouzelného proutku, ale cítím, že je v nich naděje. Naděje pro celou Českou republiku, naděje, že by se věci mohly začít obracet k lepšímu.

Nechci a nemohu vám radit, koho volit. Pokud ale ještě váháte, možná vás mohu inspirovat. Vlastní zkušenost je ostatně vždy nejlepší.

Osobně znám řadu lidí z kandidátky Pirátů a Starostů a přesvědčil jsem se, že jim skutečně záleží na budoucnosti lidí v této zemi.

Proto jsem dospěl k závěru, že volit Piráty a Starosty má smysl. Kandiduje za ně spousta lidí, u kterých je záruka, že jejich motivací není stát se papalášem, ale skutečně pracovat pro budoucnost této země. Už proto, že velká část z nich jsou mladí lidé a chtějí, aby jejich děti a vnuci žili v zemi, kterou budou mít rádi. Aby jim nepředali zničenou krajinu a vyrabovanou státní kasu. Starostové mezi nimi zase prokázali, že rozumí lidem v obcích a jejich každodenním problémům. Kéž by celý stát fungoval tak dobře, jako fungují obce v jejich správě.

Možná jste o nich slyšeli spoustu výmyslů a polopravd. Sám je také slýchávám. Ale znám jejich program i výsledky jejich práce a vím, že nikdy neuvažovali o nesmyslech jako je vyšší zdanění bydlení nebo odebírání volebního práva seniorům. To o nich možná šíří lidé, kteří se bojí, že přijdou o svou moc, dotace a výhodné kšefty se státem. Lidé jako my se ale nemají čeho bát. Naopak.

Piráti a Starostové představují pro Českou republiku naději na změnu. Naději, že naše země bude mít zase budoucnost.

A já se chci mít zase na co těšit.

Přijďte, prosím, letos k volbám. Konat se budou 8. a 9. října 2021.

Petr Kulhánek,
hejtman Karlovarského kraje