„Soustředím na rozpočet a předání agendy,“ říká Petr Kulhánek – Karlovarská občanská alternativa

„Soustředím na rozpočet a předání agendy,“ říká Petr Kulhánek

Osm let. Tak dlouho byli ve vedení krajského města primátor Petr Kulhánek a jeho náměstek Jiří Klsák z Karlovarské občanské alternativy (KOA). Ve volbách se jí ale podařilo získat jen pět mandátů a KOA odchází do opozice. Spolu s ní opouštějí radnici i oba politici.

Co přesně bude končící primátor dělat, ještě neprozradil. Do politiky přišel z rodinného vydavatelství, které ale coby primátor prodal.

„Zatím se soustředím na rozpočet a předání agendy. V mezidobí ke mně putují nějaké možnosti, ale řešit to budu až v listopadu. Určitě bych rád zůstal v Karlových Varech,“ uvedl Petr Kulhánek.

V jiné situaci je archeolog Jiří Klsák, který do funkce přišel z karlovarského muzea. Od prvního prosince se do něj zase vrací. „Budu tam působit na poloviční úvazek na dobu určitou, zatím do roku 2020. Hodlám se věnovat občanským aktivitám,“ uvedl.

Zároveň podotkl, že poloviční úvazek vítá, neboť zůstává stejně jako primátor nejen karlovarským, ale také krajským zastupitelem. Očekává, že díky tomu dostane časový prostor na plnění povinností souvisejících s angažmá v obou zastupitelstvech.

Zdroj: vary.idnes.cz – 19.10.2018
foto: Václav Šlauf, MAFRA