To je překvapení! Město o novém názvu pro KV Arenu nic nevědělo – Karlovarská občanská alternativa

To je překvapení! Město o novém názvu pro KV Arenu nic nevědělo

Že se má multifunkční komplex KV Arena, tedy hlavní a tréninková hala, jmenovat minimálně příští tři roky Realistic Arena, je pro vedení města velkým překvapením.

„Tuto informaci jsme od jednatele KV Areny, který měl se společností Realistic podepsat smlouvu, vůbec nedostali. Multifunkční komplex je přitom majetkem města, společnost KV Arena, kterou pan jednatel Kvasnička zastupuje, je pouze jeho správcem. V současnosti zjišťujeme, jestli vůbec bylo v jeho kompetenci takovou smlouvu uzavřít. Spravuje majetek, který ani nebyl do společnosti KV Arena vložen a patří městu,“ konstatoval primátor Petr Kulhánek.

Součástí smlouvy je, kromě pojmenování hlavní a tréninkové haly, také finanční příspěvek pro společnost KV Arena v minimální výši 5,8 milionu korun po dobu trvání smlouvy. Podle primátora z toho vyplývá, že na jeden rok vychází zhruba 1,6 milionu korun. „Domníváme se, že tato částka je nepřiměřeně nízká a měly by být mnohem vyšší,“ poznamenal Kulhánek. Podotkl, že v celém případu nejde ani tak o jméno KV Areny, ale především o postup jednatele společnosti. „Je to porušení dohod a vadí nám to,“ dodal Kulhánek.

karlovarsky.denik.cz – 26.4.2018
Autor: Vladimír Meluzín