Radní doporučili přidat na koncertní sál v Císařských lázních – Karlovarská občanská alternativa

Radní doporučili přidat na koncertní sál v Císařských lázních

Radní Karlových Varů doporučili přidat z městského rozpočtu až 150 milionů korun na úpravu projektu a náklady na umístění koncertního sálu v Císařských lázních. Peníze by měly být nad rámec už slíbených 100 milionů korun, které město přislíbilo Karlovarskému kraji na spolufinancování rekonstrukce národní kulturní památky.

Podle primátora Petra Kulhánka bylo rozhodnutí radních jednomyslné. Zároveň radní schválili doporučení zastupitelstvu, aby se ze slíbených 100 milionů neodečítaly náklady, které město mělo na přípravu dosavadních projektů na rekonstrukci budovy. Jde zhruba o 22 milionů korun.

Zatímco současný projekt počítá jen s menším víceúčelovým sálem ve dvoraně Císařských lázní, umístění plnohodnotného koncertního sálu by znamenalo projekt změnit a vynaložit dalších 100 až 150 milionů na dodatečné úpravy. „Tyto náklady by byly rozprostřeny asi na tři roky,“ doplnil Kulhánek.

Rekonstrukce Císařských lázní se připravuje už mnoho let. Objekt je v majetku Karlovarského kraje, který chce na jeho opravu dát 200 milionů korun. Dalších 250 milionů korun přislíbilo přidat ministerstvo kultury a 100 milionů město Karlovy Vary.

Zahájení rekonstrukce ale komplikuje to, že kraj váhá, jestli má pokračovat ve výběrovém řízení, které zahájilo ještě bývalé vedení kraje, a také to, že není zatím zcela jasné budoucí využití objektu. Od něj se budou odvíjet i budoucí provozní náklady.

vary.rozhlas.cz – 20.3.2018
Autor: ČTK