Festival světel v Karlových Varech oslaví letos 100 let Československa – Karlovarská občanská alternativa

Festival světel v Karlových Varech oslaví letos 100 let Československa

Letošní ročník Festivalu světel v Karlových Varech bude ve znamení oslav 100. výročí vzniku Československa. Multimediální show, nazvaná 100 let pocitů, odehrávající se hned na několika objektech v lázeňském centru, se bude konat 7. a 8. září.

„Navazujeme tak na už tradici festivalu, který se ukázal jako jedna z nejnavštěvovanějších akcí během celého roku. Letos poprvé dojde k využití historické budovy Grandhotelu Pupp v celé krásné šíři její fasády, kde je velmi široký prostor na kreativní audiovizuální projekci a zároveň velký prostor pro diváky,“ řekl primátor Petr Kulhánek.

Podobně jako v minulých letech se připravuje trasa od Alžbětiných lázní po Grandhotel Pupp, kde se bude asi na osmi stanovištích videomapping odehrávat. V minulých letech nešlo jen o budovy, ale promítalo se třeba i na stromy nebo skálu.

Město na pořádání festivalu dá 950 tisíc korun, což je asi polovina nákladů. Zbytek zajistí stejně jako v minulých letech sponzoři.

Videomapping se v lázeňském městě poprvé konal při zahájení lázeňské sezony v roce 2015, kdy se promítalo na zrekonstruovaný hotel Národní dům. Následující rok už se festival rozšířil do celého centra a byl věnovaný 700. výročí narození zakladatele města Karla IV. Loni pak byl tématem festivalu pohyb.

rozhlas.cz – 19.2.2018
Autor: ČTK
Foto: Magistrát města Karlovy Vary