Přání vyslyšeno, kontejnery se vrátí do ulic – Karlovarská občanská alternativa

Přání vyslyšeno, kontejnery se vrátí do ulic

Karlovy Vary – Přání obyvatelů Karlových Varů bylo vyslyšeno a velkoobjemové kontejnery se v dubnu vrátí do ulic Karlových Varů.

Město je v minulém roce odstavilo ve snaze naučit místní vyhazovat více odpadu do nových sběrných dvorů. To se ale zcela neosvědčilo.

Lidé kontejnery ve svém okolí hojně využívali a chtějí v tom pokračovat.

Rada města tak vybrala nejvýhodnější nabídku, kterou učinila společnost AVE CZ odpadové hospodářství. Schválila uzavření smlouvy za cenu 1450 korun za jeden velkoobjemový kontejner bez DPH.

„Společnost v dubnu přistaví a následně bude odvážet velkoobjemové kontejnery o velikosti minimálně sedm metrů čtverečních, a to o sobotách 14., 21., 28. dubna v době od 8:00 hodin do 16:00 hodin,“ sdělila mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

V případě naplnění bude kontejner vyvezen a znovu přistaven na místo. V případě, že bude mezi odpadem i nebezpečný odpad, pneumatiky nebo například vyřazené elektrospotřebiče, společnost AVE CZ odpadové hospodářství tento odpad na místě zajistí a na své náklady odveze na sběrný dvůr.

Během tří etap bude tak po Karlových Varech rozestavěno celkem dvaašedesát kontejnerů.

„Z rozpočtu jsme schopni na kontejnery uvolnit 300 tisíc korun. Sběrné dvory na odpady zkrátka nestačí. Po městě se začaly tvořit neoficiální skládky, kterých se v rychlosti zbavujeme. O odstraňování odpadu se stará externí firma. Likvidace náhodných kup odpadu společně s externí firmou město ročně stojí 1,2 milionu korun,“ dodal primátor města Karlovy Vary, Petr Kulhánek.

karlovarsky.denik.cz – 18.2.2018
Autor: Marie Peterová
Foto: Rudolf Flachs