Karlovy Vary – Pozemek po vodárně nabídne město k využití – Karlovarská občanská alternativa

Karlovy Vary – Pozemek po vodárně nabídne město k využití

Rozsáhlý pozemek se zchátralými budovami bývalé vodárny v Plynárenské ulici v Karlových Varech chce město prodat nebo pronajmout. Atraktivní poloha území a jeho okolí předurčují místo k volnočasovým aktivitám. Areál je v současné době opuštěný a stahují se do něj bezdomovci.

„Je to dlouhodobě nevyužívané území mezi meandrem Ohře a celou oblastí KV Areny a atletického stadionu, který dnes patří městu. My bychom rádi tuto zónu právě propojili. Dali do ní věci, které může využívat veřejnost. Víceúčelové využití pro sport, rekreaci, služby, volnočasové aktivity. To je právě ten záměr. Chceme zjistit situaci na trhu. Existují-li investiční záměry, které by o tuto zónu měli zájem,“ vysvětlil primátor Petr Kulhánek.

Ve hře je kromě pronájmu i prodej celého území, které se rozkládá na ploše téměř 22 tisíc metrů čtverečních. Čeká se také na to, zda se vůbec najde zájemce.

„Je to otázkou posouzení samozřejmě našich odborných orgánů Rady. Konečné slovo bude mít zastupitelstvo. Je také možné, že se to překlopí do dlouhodobého nájmu. Nyní je to opravdu vyhlášení záměru prodeje. Nikoliv prodeje samotného. Netrpí žádnou ekologickou zátěží. Jsou tam pouze objekty, které byly využívány ve vodárenství. Jsou to podzemní betonové objekty. Takže to je nějaký limit pro využití nebo pro založení jiných staveb. Jiné zatížení tam ale není,“ dodal Kulhánek.

V areálu se nachází jediný využitý objekt, kde sídlí truhlárna. Ta je včetně přilehlých pozemků v soukromém vlastnictví.

TV Západ
18.3.2017