Bazén hotelu Thermal ničí vandalové – Karlovarská občanská alternativa

Bazén hotelu Thermal ničí vandalové

Dáme řeč
Dáme řeč
Bazén hotelu Thermal ničí vandalové
/
Bývalo to vyhlášené místo v Karlových Varech, teď si v prázdném bazénu hotelu Thermal nejspíš někdo udělal večírek, alespoň podle fotek. Areál už tři roky chátrá, pravidelně ho ničí vandalové, přestože ministerstvo financí slíbilo, že ho nechá hlídat.

Fotografie z nedělní akce pořídil Lukáš Mrázik, kdy šel kolem bazénu Thermal šel náhodou s kamarádem. Zajímalo je, co se uvnitř děje. Na místě se svítilo a hrála hlasitá hudba. „Venku byl počítač s reprákem, sedací nábytek a spousta nepořádku kolem, ale nikdo tam nebyl, žádná osoba. Já jsem architekt, to místo mám rád, o to víc mě to mrzí,“ říká Lukáš Mrázik.

Bazén je dominantou města. Místo s nádherným výhledem ale poslední tři roky chátrá a stává se z něj ostuda Karlových Varů. Dlaždice se rozpadají, rozbité jsou skleněné výplně a v dezolátním stavu jsou i přilehlé terasy. Naposledy se tu lidi koupali v létě 2014. O rok později byl už bazén zavřený. V lednu 2016 ho vedení hotelu nechalo vypustit. Bazén ale patří státu. Tehdejší ministr financí Andrej Babiš ho chtěl prodat. Výběrové řízení bylo zrušeno, protože se přihlásil jen jediný zájemce.

Události (ČT1) – 18.5.2018, 19:42
Autor: Marek Štětina