Karlovarské divadlo zůstane přes sezonu zahalené kvůli opravám – Karlovarská občanská alternativa

Karlovarské divadlo zůstane přes sezonu zahalené kvůli opravám

Karlovarské městské divadlo zůstane v hlavní lázeňské sezoně kvůli rekonstrukci zahalené. A to i v době Mezinárodního filmového festivalu, který divadlo také využívá. Město dalo na divadle vyměnit střechu a opravit fasádu.

„Bude přes celou letní sezonu zahalené, protože rekonstrukce střechy technologicky nejde jinak udělat. My jsme to alespoň vyřešili potahem, aby ten vzhled byl únosný. Organizátoři festivalu jsou s tím srozuměni. Je otázkou, jestli tam třeba nedají nějakou upoutávku na festivalové dění,“ řekl primátor Petr Kulhánek.

Ačkoli se lázeňské město snaží většinu oprav v centru provádět mimo hlavní sezonu, u divadla to nebylo možné. Jde o časově náročnou rekonstrukci, která se nedá dělat v nepříznivém počasí.

Město dodavatele rekonstrukce střechy hledalo dlouho a vybralo jej až napotřetí. Nedařilo se totiž najít zhotovitele, který by se vešel do cenového limitu. Nakonec v soutěži zvítězila nabídka firmy Baustav, která břidlicovou střechu na historické budově vymění za 24,5 milionu korun.

Rekonstrukce se bude dělat za provozu divadla, a to i v době filmového festivalu, i když se stavbaři budou snažit přizpůsobit práce dění v divadle.

vary.rozhlas.cz – 10.5.2018
autor: ČTK
foto: Slavomír Kubeš, ČTK